Een liefde die van moeder op dochter is overgegaan is de liefde voor oude flesjes. De vormen van het glas en de verschillende dopjes zijn zo leuk dat je er mooi mee kan stylen.

Mijn moeder heeft haar hele leven mooie flesjes bewaard en ik heb er een aantal van haar gekregen waar ik op mijn beurt weer heel erg van geniet.

Oude parfumflesjes

Kun jij ook al jaren geen afscheid nemen van je mooiste parfumflesjes, al zijn ze leeg? Ga daar vooral mee door. Er worden speciale veilingen georganiseerd voor oude parfumflesjes, waarbij het gaat om de vorm, het glas zelf of de maker ervan.

“De parfumindustrie ontwikkelde zich in het begin van de 19e eeuw in Frankrijk, maar begon rond het midden van de 19e eeuw pas echt op gang te komen,” aldus Lefkowith. “Die opmars is eigenlijk nog tot de dag van vandaag gaande.” Ze legt uit hoe het kan dat er in de afgelopen honderd jaar zoveel is veranderd qua stijl. “Rond het midden van de 19e eeuw kwamen er veel verschillende kunststijlen op en eigenlijk volgt het ontwerp van de flesjes die grote ontwikkelingen in de kunst. Als je bijvoorbeeld een flesje hebt uit de 19e eeuw dat eruitziet als een object uit de tijd van Napoleon III, dan is dat nou eenmaal wat mensen in die tijd mooi vonden. En als je een parfumfles hebt uit 1925, is de kans groot dat hij verguld is. Later zag je meer surrealistische ontwerpen; en dat past allemaal binnen dit bijzondere medium.”

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *